Kahirupan nyata panyimpen énergi litium beusi fosfat batré pak

Panyimpen énergibatré litium beusi fosfatloba dipaké dina widang panyimpen énérgi, tapi aya teu loba accu nu bener bisa nyieun eta dianggo stably pikeun lila.Kahirupan sabenerna batré litium-ion kapangaruhan ku rupa-rupa faktor, kaasup ciri fisik sél, suhu ambient, métode pamakéan jeung saterusna.Di antarana, ciri fisik sél boga dampak greatest dina kahirupan sabenerna batré litium-ion.Upami ciri fisik sél henteu nyumponan kaayaan anu saleresna atanapi upami batréna ngagaduhan masalah anu tangtu nalika dianggo, éta bakal mangaruhan kahirupan nyata sareng fungsi anu saleresna.

白底1

1. Overcharge

Dina pamakéan normal, jumlah siklus ngecas tinabatré litium beusi fosfatkudu 8-12 kali, disebutkeun eta bakal ngabalukarkeun overcharging.Overcharging bakal ngabalukarkeun bahan aktif sél dihakan dina prosés ngurangan sarta gagal.Kahirupan jasa turun nalika kapasitas batréna laun-laun turun.Dina waktu nu sarua, jero ngecas teuing tinggi bakal ngakibatkeun ngaronjat polarisasi, ngaronjatna laju buruk batré jeung pondok umur batré;overcharging bakal ngakibatkeun dékomposisi éléktrolit sarta ngaronjatkeun korosi tina sistem éléktrokimia internal batré.Ku alatan éta, jero ngecas kudu dikawasa salila pamakéan batré ulah overcharging.

2. Sél batré ruksak

batré litium beusi fosfatdina aplikasi nu sabenerna ogé bakal kapangaruhan ku lingkungan éksternal.Contona, ku dampak atawa faktor manusa, kayaning pondok-circuit atawa buruk kapasitas jero inti;inti dina prosés ngecas na discharging ku tegangan éksternal, suhu, hasilna karuksakan struktur internal, erosi bahan internal, jsb .. Ku alatan éta, perlu pikeun ngalaksanakeun nguji ilmiah tur lumrah tur pamaliharaan sél batré.Dina prosés ngagunakeun batré ngurangan kapasitas buruk fenomena perlu boga muatan di luhur timely, nalika eta dilarang deflate ngecas kudu discharged munggaran sanggeus ngecas;sél dina prosés ngecas na discharging Abnormalitas kudu eureun ngecas atawa ngaganti sél dina timely lila tanpa pamakéan atawa ngecas teuing gancang bakal ngabalukarkeun struktur internal karuksakan batré deformasi sarta ngabalukarkeun leungitna cai sél.Salaku tambahan, anjeun kedah nengetan kualitas sél batré sareng masalah kaamanan sareng faktor sanésna dina umur batre sareng fungsina.

3. Kahirupan Unit batré teu cukup

Suhu low monomér bakal ngakibatkeun hirup sél pondok, sacara umum, monomér dina pamakéan suhu prosés teu bisa leuwih handap 100 ℃, lamun suhu leuwih handap 100 ℃ bakal ngakibatkeun transfer éléktron dina sél ti katoda ka anoda, hasilna éléktron batré teu bisa éféktif katembong, hasilna ngaronjat kapasitas sél buruk, hasilna gagal batré (réduksi dénsitas énergi).Parobahan dina parameter struktural monomér ogé bakal ngabalukarkeun résistansi internal, parobahan volume sarta parobahan tegangan, jsb mangaruhan hirup siklus batré, lolobana accu litium beusi fosfat ayeuna dipaké dina widang neundeun énergi nyaéta batré primér, batré sekundér. atawa tilu sistem batré dipaké babarengan.Kahirupan sistem batré sekundér langkung pondok sareng waktos siklus kirang (umumna 1 dugi ka 2 kali) saatos kedah digentos, anu bakal ningkatkeun biaya konsumsi batré sorangan sareng masalah polusi sekundér (nu nurunkeun suhu di jero sél bakal ngaleupaskeun langkung seueur énergi sareng ngajantenkeun batréna langkung saé. serelek tegangan batré) probabiliti;hirup sistem batré tilu dina hiji leuwih panjang sarta siklus kali leuwih (nepi ka puluhan rébu kali) sanggeus kaunggulan ongkos (dibandingkeun batré litium ternary) (kalayan kapadetan énergi nu leuwih luhur).Kahirupan jasa anu langkung pondok sareng siklus kirang antara sél tunggal bakal gaduh serelek dénsitas énergi anu langkung ageung (ieu kusabab résistansi internal sél tunggal anu rendah) pikeun nyababkeun résistansi internal anu luhur tina batré;hirup layanan nu leuwih panjang sarta leuwih siklus antara sél tunggal bakal ngabalukarkeun résistansi internal luhur batré jeung ngurangan dénsitas énergi na (ieu alatan sirkuit pondok internal tina batré) ngabalukarkeun turunna dénsitas énergi.

4. Suhu ambient teuing tinggi na teuing low, ogé bakal mangaruhan umur batre.

Batré litium-ion teu aya pangaruhna kana konduktivitas ion litium dina kisaran suhu operasi, tapi nalika suhu ambien luhur teuing atanapi rendah teuing, dénsitas muatan dina permukaan ion litium turun.Salaku dénsitas muatan nurun bakal ngakibatkeun ion litium dina deembedding permukaan éléktroda négatip sarta ngurangan.Beuki lila waktu ngurangan, beuki kamungkinan batréna bakal overcharged atawa overdischarged.Ku alatan éta, batréna kudu boga lingkungan gudang alus jeung kaayaan ngecas lumrah.Umumna disebutkeun, hawa ambient kudu dikawasa antara 25 ℃ ~ 35 ℃ teu ngaleuwihan 35 ℃;arus ngecas teu kedah kirang ti 10 A / V;teu leuwih ti 20 jam;unggal muatan kudu discharged 5 ~ 10 kali;kapasitas sésana teu kudu ngaleuwihan 20% tina kapasitas dipeunteun sanggeus pamakéan;ulah nyimpen dina suhu handap 5 ℃ keur lila sanggeus ngecas;set batré teu kudu pondok-circuited atawa kaduruk kaluar salila prosés ngeusi batre jeung discharging Pak batré teu kudu short-circuited atawa kaduruk salila ngecas jeung discharging.

5. kinerja goréng sél batré ngabalukarkeun harepan hirup lemah sareng utilization énergi low jero sél batré.

Dina seleksi bahan katoda, bédana dina kinerja bahan katoda ngabalukarkeun laju utilization énergi béda tina batréna.Sacara umum, beuki panjang umur siklus batré, nu leuwih luhur kapasitas rasio énergi bahan katoda jeung nu leuwih luhur kapasitas rasio énergi monomér, nu leuwih luhur laju utilization énergi jero batréna.Sanajan kitu, kalawan perbaikan éléktrolit, eusi aditif naek, jeung sajabana, kapadetan énergi anu luhur sarta dénsitas énergi monomér low, nu bakal boga dampak dina kinerja bahan katoda batré.Nu leuwih luhur kandungan unsur nikel jeung kobalt dina bahan katoda, nu leuwih luhur kamungkinan ngabentuk leuwih oksida dina katoda;sedengkeun kamungkinan ngabentuk oksida dina katoda leutik.Alatan fenomena ieu, bahan katoda boga lalawanan internal tinggi jeung laju ékspansi volume gancang, jsb.


waktos pos: Nov-08-2022