Kumaha kudu diatur circuit panyalindungan batré litium aman

Numutkeun statistik, paménta global pikeun accu litium-ion geus ngahontal 1.3 milyar, sarta ku perluasan kontinyu wewengkon aplikasi, angka ieu ngaronjatkeun unggal taun.Kusabab ieu, ku surge gancang dina pamakéan batré litium-ion di sagala rupa industri, kinerja kaamanan batréna beuki nonjol, merlukeun teu ukur ngecas alus teuing jeung kinerja discharging batré litium-ion, tapi ogé merlukeun tingkat luhur. kinerja kaamanan.Éta batré litium dina tungtungna naha seuneu komo ledakan, ukuran naon bisa dihindari sarta ngaleungitkeun?

Komposisi bahan batré litium sareng analisis kinerja

Anu mimiti, hayu urang ngartos komposisi bahan tina accu litium.Kinerja accu litium-ion utamana gumantung kana struktur jeung kinerja bahan internal tina accu dipaké.Bahan batré internal ieu kalebet bahan éléktroda négatip, éléktrolit, diafragma sareng bahan éléktroda positip.Di antarana, pilihan jeung kualitas bahan positif jeung negatif langsung nangtukeun kinerja sarta harga batré litium-ion.Ku alatan éta, panalungtikan bahan éléktroda positip sareng négatif anu murah sareng berkinerja luhur parantos janten fokus kana pamekaran industri batré litium-ion.

Bahan éléktroda négatip umumna dipilih salaku bahan karbon, sarta ngembangkeun kawilang dewasa ayeuna.Pangembangan bahan katoda parantos janten faktor penting anu ngabatesan perbaikan kinerja batré litium-ion sareng pangurangan harga.Dina produksi komérsial ayeuna tina accu litium-ion, biaya bahan katoda akun pikeun ngeunaan 40% tina biaya batré sakabéh, sarta pangurangan harga bahan katoda langsung nangtukeun pangurangan harga accu litium-ion.Ieu hususna leres pikeun batré kakuatan litium-ion.Contona, batré litium-ion leutik pikeun ponsel merlukeun ukur ngeunaan 5 gram bahan katoda, sedengkeun batré kakuatan litium-ion pikeun nyetir beus bisa merlukeun nepi ka 500 kg bahan katoda.

Sanaos sacara téoritis seueur jinis bahan anu tiasa dianggo salaku éléktroda positip batré Li-ion, komponén utama bahan éléktroda positip umum nyaéta LiCoO2.Nalika ngecas, poténsi listrik anu ditambahkeun kana dua kutub batré maksakeun sanyawa éléktroda positip pikeun ngaleupaskeun ion litium, anu dipasang dina karbon éléktroda négatip kalayan struktur lamellar.Lamun discharged, ion litium endapanana kaluar tina struktur lamellar karbon jeung recombine jeung sanyawa dina éléktroda positif.Gerakan ion litium ngahasilkeun arus listrik.Ieu prinsip kumaha batré litium jalan.

Ngeusi batre Li-ion sareng desain manajemén discharge

Sanajan prinsipna basajan, dina produksi industri sabenerna, aya isu leuwih praktis mertimbangkeun: bahan éléktroda positif perlu aditif pikeun ngajaga aktivitas sababaraha ngecas na discharging, sarta bahan éléktroda négatip perlu dirancang dina tingkat struktur molekul pikeun nampung leuwih ion litium;éléktrolit anu dieusi antara éléktroda positip sareng négatip, salian pikeun ngajaga stabilitas, ogé kedah gaduh konduktivitas listrik anu saé sareng ngirangan résistansi internal batré.

Sanajan batré litium-ion boga sagala kaunggulan luhur-disebutkeun, tapi sarat na pikeun sirkuit panyalindungan relatif tinggi, dina pamakéan prosés kudu mastikeun pikeun nyingkahan over-ngeusian, fenomena over-discharge, arus ngurangan teu kudu. jadi badag teuing, sacara umum, laju ngurangan teu kudu leuwih gede ti 0,2 C. Prosés ngecas batré litium ditémbongkeun dina gambar.Dina siklus ngecas, batré litium-ion kedah ngadeteksi tegangan sareng suhu batré sateuacan ngecas dimimitian pikeun nangtukeun naha éta tiasa dicas.Upami tegangan atanapi suhu batré di luar kisaran anu diidinan ku produsén, ngecas dilarang.rentang tegangan ngecas allowable nyaeta: 2.5V ~ 4.2V per batré.

Dina hal batréna dina ngurangan jero, carjer kudu diperlukeun pikeun mibanda prosés pre-charge ambéh batré meets kaayaan pikeun ngecas gancang;lajeng, nurutkeun laju ngecas gancang dianjurkeun ku produsén batré, umumna 1C, carjer ngeusi batre kalawan arus konstan jeung tegangan batré naek lalaunan;sakali tegangan batré ngahontal tegangan terminasi set (umumna 4.1V atawa 4.2V), ngecas arus konstan ieu terminated jeung arus ngecas Sakali tegangan batré ngahontal tegangan terminasi set (umumna 4.1V atawa 4.2V), ngecas arus konstan. terminates, arus ngecas decays gancang sarta ngecas asup kana prosés ngecas pinuh;salila prosés ngecas pinuh, arus ngecas decays laun nepi ka laju ngecas nurun ka handap C/10 atawa waktu ngecas pinuh ieu overrun, mangka robah jadi luhur cut-off ngecas;salila ngecas cut-off luhur, carjer replenishes batré jeung arus ngecas pisan leutik.Saatos periode ngecas cutoff luhur, muatanana dipareuman.


waktos pos: Nov-15-2022